Vecka 35

Vecka 35 i dag och nu är det knappt sex veckor kvar till den 9 september.
 
Vad händer den här veckan?
 
Nu väger mini cirka 2,4 kilo och är ungefär 47 centimeter lång. Fostret tränar matsmältningen genom att svälja fostervatten och kissa.
 
Mini har även lagt på sig mer fett, så huden är tjockare, slätare och mindre genomskinlig. Håret som tidigare funnits på huden är nu borta och huden är i stället täckt med fosterfett. Dessutom har barnets benmärg börjar producera röda blodkroppar.
 
De flesta foster ligger nu med huvudet nedåt. Det gör inte vår lilla minion, hen har i stället lagt sig bekvämt (?) tillrätta på tvären. Enligt barnmorskan som kände på magen i måndags ligger hen som en banan med ryggen utåt. Jag brukar känna huvudet och rumpan som två små apelsiner, haha. Jag ska till barnmorskan på fredag nästa vecka och då får vi se om mini har snurrat runt eller inte. Det finns ju tid kvar att lägga sig rätt, så just nu är jag inställd på att föda som planerat.
 
Hur går det och hur mår jag?
 
Jag mår fortfarande ganska bra! De senaste dagarna har jag haft svullna fötter till och från och lite halsbränna.
 
I går var jag hos läkaren för att kolla upp mitt öra. Det visad sig att jag haft en stor vaxpropp som orsakat locket. Läkaren lyckads peta ut det mesta av den, så nu känns det mycket bättre.
 
Jag är väldigt trött såklart, men det är hanterbart de flesta dagar.